300 dollár egy polinéz lányért

2011-02-18 10:02:00 szorenyi.p

hírkép

Huahinén élnek a világ legszebb lányai. Lehet, hogy mi azt gondoljuk, hogy Budapesten, de a polinézek szerint ez nem így van. Híres párizsi modellek is kikerültek már az itteniek közül. Ráaádsul a helyiek tudják, hogy valóban gyönyörűek, és vannak közöttük olyanok is, akik ennek megkérik az árát.



Sorra esnek ámulatba a turisták a helyi szépségek láttán. Sok külföldi férfi száz dollárt is kínál egy-egy éjszakáért, de esélyük nincs. Legalább háromszáz kell. Már persze akkor, ha egyébként megvan a kölcsönös rokonszenv.

A Csendes-óceán déli részén, Magyarországhoz képest pont a Föld másik oldalán fekvő kis sziget valóban paradicsomi hely. Mindig negyven fok körüli a hőmérséklet, a tenger zöldes színű és a víz a part közelében átlátszó, a pálmafáknak pedig se szeri, se száma. A Franciaországhoz tartozó szigeten meglehetősen drága az élet, a szállodák napi nyolcvanezer forintos árnál kezdődnek, de ez még nem tartalmazza a reggelit sem. A legolcsóbbak talán a kínaiak által üzemeltetett házacskák, igaz, itt csekélyebb komfortra számíthatunk.

Mint a legtöbb Franciaországhoz tartozó területen, itt is tökéletes az infrastruktúra, mindenütt van villany, a szigetet rendszeres hajó- és repülőjáratok kötik össze a Társaság-szigetek többi tagjával. Persze a légiközlekedés elég kalandos, ugyanis a földdarabon csak nyolc-tíz személyes gépek tudnak leszállni, úgyhogy ha esik az eső, akkor csak a pilóták ügyességén múlik, mennyire lesz megrázó élmény a leszállás. Szinte minden nap esik egy kicsit, főleg reggelente, ennek köszönhetően gyönyörű virágok nőnek a sziget belsejében. A csodás szirmok azután a lányok hajában kötnek ki, ezzel díszítik magukat a polinéz szépségek.



Világszám minden szombaton délelőtt 10 órakor az Inforádióban.