Hódít az egészséges étkezés

2018-02-07 18:51:00 Kail

hírkép

A következő években egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges, helyben termelt, természetes alapanyagokból készülő ételek - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás megnyitóján.



Nagy István kiemelte, hogy hogy szemléletváltásra van szükség, amelynek középpontjában a minőségi termelésnek, a környezettudatosságnak és az élelmiszerbiztonságnak kell állnia. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a Sirha Budapest alkalmat ad a szakembereknek a tapasztalatcserére, és elősegíti a magyar konyha hagyományainak megőrzése mellett az élelmiszeripar megújulását és fejlődését.

A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjeinek és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek. Itt lesz a többi között a Bocuse dOr magyar döntője. A legrangosabb nemzetközi gasztronómiai verseny magyar fordulóján az ország legjobb szakácsai mérkőznek meg, hogy részt vehessenek a 2018-as európai megmérettetésen, majd a 2019-es lyoni Bocuse dOr Világdöntőn.