Így védekezhet a bőrönd kifosztása ellen

2018-02-06 18:00:00 Kail

hírkép

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren történt poggyászlopások ügyében már elrendelték a hatósági ellenőrzést. Aki azonban biztosra akar menni az értékei védelmében, annak néhány tippel segítünk.



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn rendelte el a légitársaságok által megbízott földi kiszolgáló szervezetek soron kívüli hatósági ellenőrzését, miután egyre több panasz érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasaitól. Rendszeressé váltak ugyanis a poggyászfosztogatások, amire a budapesti dél-koreai nagykövetség már január 19-én figyelmeztette az ázsiai ország polgárait. A téma kapcsán az ATV adásában Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságírót kérdezték, aki tapasztalt utazóként többször átélt hasonló kellemetlen élményt.

 

Az utazók több módszer közül is választhatnak, amivel megvédhetik csomagjaikat az illetéktelenektől. A lakat, a számzár és a fóliázás közül a turisztikai szakértő a fóliázást javasolta, amit akár otthonunkban, akár a helyszínen is elvégezhetünk. Elővigyázatosságból akár érdemes előre dokumentálni a csomagok tartalmát, amennyiben pedig van rá lehetőség, még a repülőtéren ellenőrizzük, hogy hiányzik-e valami a bőröndből - hiszen akkor még a helyszínen panaszt lehet tenni az illetékes légitársaságnál. Az értékeket pedig a legjobb a kézipoggyászban szállítani.