Adventi ételosztás Csepelen

2017-12-20 13:31:00 Kovacs R.

hírkép

Hajléktalanoknak és rászorulóknak osztott meleg ételt Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.



Csepelen, a Kossuth Lajos utcában osztott hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak meleg ételt az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. Az önkéntesek 600 adag káposztát osztottak ki tejföllel és kenyérrel, amihez járt még forró tea és bejgli is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet december 18-án kezdte meg hagyományos ünnepi ételosztását Budapesten. A Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. által biztosított ételadagok osztásába közéleti személyiségek is bekapcsolódtak, illetve bekapcsolódnak. Az ételosztáson részt vett Schmittné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége és Hampel Katalin divattervező. A helyszínen fűtött, feldíszített sátor és kellemes karácsonyi zene is várta az oda látogató rászorulókat.

Schmittné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége hol Csepelen, hol a Ferencvárosban hosszú évek óta csatlakozik a jótékony csapathoz adventkor, hogy segítsen a nincsteleneken.

Süllős Gyuláné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa elmondta, hogy 200 kg káposzta, 60 kg hús, 50 kg hagyma, 60 kg kolbász és 30 l tejföl volt a 600 adag káposzta alapanyaga.

A segélyszervezet ünnepi akcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.