Nem érdekli a szlovák fiatalokat a politika

2017-12-15 10:44:00 j.protic

hírkép

A szlovákiai fiatalokat nem igazán érdekli a politika. A 18 és 24 év közötti korosztály egyáltalán nem követi figyelemmel a belföldi történéseket, s egyáltalán nem olvas politikával foglalkozó cikkeket – derül ki egy átfogó felmérésből.



A felmérést a pozsonyi MVK ügynökség készitette a Szlovák Tudományos Akadémia megbízásából, személyt kérdeztek meg. Többek között kiderült, hogy a 18 és 24 év közötti fiatalok 41 százaléka ritkán követi figyelemmel a belpolitikát, s minimum egy héten egyszer olvas ilyen témájú írásokat.

A közvélemény-kutatás azt is kimutatta, hogy a közösségi média egyre nagyobb szerepet játszik a fiatalok életében. A felmérésben résztvevő 18 és 24 év körüli személyek 65 százaléka azt mondta, hogy a legfontosabb közösségi oldalon, a Facebookon naponta több mint 1 órát tölt el. Csupán a megkérdezettek 1,5 százaléka jelentette ki azt, hogy nincs rajta a Facebookon. Juraj Draxler, a Stratégiai Elemzések Intézetének a szakembere a TASR hirügynökségnek azt mondta, hogy dramatikus a Facebook uralma. A felmérés kiderítette azt is, hogy az emberek nem bíznak a tardicionális médiában. Az összes korosztály 40 százaléka vélekedett ily módon, 45 százalékuk pedig kijelentette, hogy szívesen figyelik az alternatív médiát.