Kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár

2017-11-24 08:17:00 j.protic

hírkép

Rövidesen igazi karácsonyi hangulat uralkodik Pozsony központjában is, ugyanis pénteken késő délután kezdődik a hagyományos karácsonyi vásár a Fő téren, a Hviezdoslav téren és a Ferencesek terén.



A kereskedők 140 bódéban kínálják majd az ajándékokat, élelmiszerféléket és italokat. A látogatók színes kultúrműsorra is számíthatnak. A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be.

A Fő és a Ferencesek téri vásárt ünnepélyes keretek között pénteken 17 órakor nyitják meg. A program részét képezi majd a 12 méter magas, pozsonyi erdőből származó karácsonyfa. A fa diszvilágitását Ivo Nesrovnal főpolgármester kapcsolja ma be. A Fő téren idén 72 bódéban nézhetnek majd körül az érdeklődők, a Ferencesek terén pedig további 28 áll majd a látogatók rendelkezésére. Az említetteken kívül a jótékonykodást szolgáló bódékat is felkereshetik.

 

 

A kultúrműsorokon kívül az odalátogatókat jégpálya is várja majd a Prímás- és Hviezdoslav téren, továbbá a Templom utcában felkereshetik a Karácsonyi kívánságok utcácskáját, valamint meglátogathatják az adventi és a karácsonyi zene nemzetközi fesztiválját, illetve a Laurinská utcai ún. Jó vásárt is.

 

A Hviezdoslav téren - a Nemzti Szinház előtt pénteken 18 órakor nyílik a karácsonyi vásár, A látogatók december 23-ig 22 kézműves portékái közül is választhatnak, valamint 16 helyen kóstolgathatják végig az ínyencségeket, illetve két jótékonysági bódét is megnyitnak. Természetesen kultúrműsorokból és a hagyományos korcsolyázásból sem lesz majd hiány.