Növekedett a forgalom a pozsonyi reptéren

2017-11-19 19:32:00 j.protic

hírkép

A pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren ez év elejétől november közepéig 1,759 millió utas fordult meg, ami csaknem 10 százalékkal több, mint az egész előző évben. Tavaly összesen 1,757 millió utast jegyeztek fel a fővárosi reptéren –olvasható a SITA hirügynökség beszámolójában.



A pozsonyi repulőtér vezérigazgatója, Jozef Pojedinec szerint szinte biztosra vehető, hogy az év végéig az utasok száma meghaladja az 1,9 milliót .

Fennállása óta a legtöbb utas 2008-ban vette igénybe a reptér szolgáltatásait, abban az évben 2 218 545 személyt mutattak ki. A kétmilliós határt azonban már egy évvel korábban is sikerült elérnie – akkor 2 024 142 utast fogadott a légi kikötő..

 

„Idén Pozsonyból új rendszeres légi járatok indultak a romániai Kolozsvárra, a Bosznia-Hercegovinában levő Tuzlába, a lengyelországi Varsóba, a bulgáriai Szófiába (mindezeket a Wizz Air légitársaság indította) és az olaszországi Bolognába (Ryanair légitársaság). A szabadságidényben 34 százalékkal nőtt a charterjáratok száma“ – közölte Veronika Sevciková a pozsonyi reptér szóvivője. Növekedett a teherforgalom is, várható, hogy az év végéig is a teherszállitás is kb.10 százalékkal lesz nagyobb mint tavaly volt.