Börtönbe került a náci tetoválásokért

2017-11-17 09:35:00 j.protic

hírkép

Tíz hónap letöltendő és húsz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön Ausztriában egy férfit, aki egy nudista strandon mutogatta a testét borító, horogkereszteket és egyéb náci jelképeket ábrázoló tetoválásait, írja az MTI. A bíróság a náci ideológia felelevenítése miatt találta bűnösnek a 35 éves férfit.

 



Az elítélt lakása tele volt a nácizmust idéző tárgyakkal, ami a bíró szerint úgy nézett ki, mint egy Hitler-múzeum. A hatóságok találtak nála több Adolf Hitlert ábrázoló képet, és rábukkantak egy náci karlendítést végző kitömött mókusra is. Ezzel egyébként nem lett volna probléma, a náci relikviák gyűjtését nem tiltja jogszabály Ausztriában, viszont azok közszemlére tétele már törvénybe ütközik.

A 35 éves férfi esetén kívül volt még egy hasonló ügy: Salzburgban felfüggesztett börtönbüntetést kapott csütörtökön egy német férfi, akinek a rendszámtábláján éveken keresztül - a saját monogramja után - a 88-as szám szerepelt, ami a "Heil Hitler!" náci köszöntés kódszáma.

A vád szerint ezzel a vádlott a nácizmus iránti szimpátiáját akarta kinyilvánítani. A férfi hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de ezt három év próbaidőre enyhítették. Az ítélet még nem jogerős.