Sok volt az utas a Liszt Ferenc-repülőtéren

2017-10-13 15:46:00 j.protic

hírkép

Jelentősen, 13,3 százalékkal emelkedett az utasforgalom szeptemberben a Liszt Ferenc-repülőtéren, az év kilencedik hónapjában 1 millió 247 ezer utast kezeltek.

 



A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szeptemberben még soha ennyien nem voltak a repülőtéren.

A január-szeptemberi időszakban 9,8 millió utast szolgáltak ki, 14,5 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

A budapesti forgalom növekedése majdnem a kétszerese az európai növekedési átlagnak, amely 8 százalékot tett ki az idén.

A közlemény szerint a budapesti forgalomnövekedés hátterében számos tényező együttes hatása játszhat szerepet: nőtt Magyarország és Budapest turisztikai vonzereje, a turisták számára továbbra is kedvező a forint-euró árfolyam, és a Budapest Airport is folyamatosan dolgozik új járatok indításán.

A CAPA légiközlekedési tanácsadó cég adatai szerint Budapesten a gépmozgások, vagyis a fel- és leszállások száma 5,9 százalékkal nőtt szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, a kezelt áruk mennyisége 5,9 százalékkal 10,5 ezer tonnára nőtt volt.