Receptek a macskámnak és ... nekem

2017-09-30 12:28:00 V.J.

hírkép

Ne legyen más gyógyszered csak az, amit megeszel! Ezt tanította a nagy Hippokratész és ezt ajánlják a nagy macskaszakértők is, akik a párizsi Le Figaro női mellékletének kerekasztal-beszélgetésén részt vettek. A vita alapját egy nemrég kiadott könyv képezte, melynek címe: Receptek a macskámnak és ... nekem.Főzzünk külön a kis kedvenceknek? Nem túlzás ez? Nem kerül túlságosan sokba időben és pénzben? Ezekre a kérdésekre minden gazdinak magának kell megtalálnia a választ, de mindenképp figyelembe kell venni, hogy a macskák táplálkozási szokásai egészen mások mint a miénk! A legnagyobb különbség, hogy a macskák egy nap 15-17-szer esznek! Mindig nagyon kis adagokat! Ezért tehát súlyos hiba az, ha az ebéd vagy vacsora után megkapják a maradékot! Lehet, hogy szeretik, de nem tesz jót nekik! A szó szoros értelmében halálra zabálják magukat! Mi a megoldás ?

A mini adag, melyet gyakran kap a macska! Ez készülhet az ebéd vagy a vacsora maradékából, de gondosan kiválasztva azt belőle, ami jót tesz a cicusnak. Például a rizs: ebből lehet néhány grammot elcsípni az ebéd maradékból, bár jobb frissen tálalni a macskáknak is. A könyv részletes leírást tartalmaz arról, hogy melyik macska faj számára milyen az ideális menü. A sterilizált macskák például más menüt kívánnak mint a többiek. Az is nagy különbség, hogy a kis kedvenc a lakásban tölti-e napjait vagy a szabadban?

Néhány általános érvényű tanács azért persze van, de ezek olyanok, melyeket nekünk is tanácsol az orvos: óvakodjunk a boltokban kapható előregyártott élelmiszerektől, melyek rengeteg káros anyagot tartalmazhatnak. Biót mindenkinek!- ez kell, hogy legyen a macska gazdik jelszava is. Ezt tanítja a Receptek a macskámnak és ... nekem című alapmű, melyet 13 millió macska tulajdonosnak kellene forgatnia Franciaországban.