Konyhát nyit a szegényeknek a sztárséf

2017-09-25 11:09:00 V.J.

hírkép

600 euróba is belekerülhet egy fogás Massimo Bottoni három Michelin csillagos éttermében, Modenában.  A L Osteria Francescana /ferences vendéglő/ tavaly elnyerte a világ legjobb étterme díjat. A szuper séf azonban nem feledkezik meg azokról sem, akik éheznek.



Egymás után nyitja a szegény konyhákat a világon, ahol a nagyobb publicitást kedvéért művész barátai dekorálják az éttermet. Pontosabban a refettoriot. A szerzetesek hívták így azt a helyet a kolostorban, ahol étkeztek.

A sztár séf és csapata gondoskodik róla, hogy a rászorulók minőségi menüt kapjanak a szegény konyhán. Melynek alapanyaga a kidobott piaci árukból kerül ki! Rio de Janeiróban az olimpia idején nyitottak ilyen refettoriot, mely a pápa támogatását is elnyerte. Ferenc pápa nem véletlenül vette fel Assisi Szent Ferenc nevét: számára a szegények támogatása abszolút prioritást élvez. Massimo Bottoni mester most az ínyencek Mekkájában, Párizsban akar éttermet nyitni. Utána pedig Görögország és az afrikai Burkina Faso következik. Burkina Faso fekete Afrika egyik legszegényebb országa, így ott a három csillagos Michelin mester szegény konyhájának különleges jelentősége lesz. Megmutatja az isten háta mögötti térségben nyomorgó afrikaiaknak, hogy a gazdag európaiak olykor készségesen segítenek, és a szuper séf konyháján olyan ínyenc fogásokat ehetnek ingyen, melyek 600 euróba kerülnek Európában.