Ismét savas támadás volt Londonban

2017-09-24 09:46:00 j.protic

hírkép

Egy csapat férfi savval kezdte el leönteni az embereket London keleti részében, Stratfordban, a Westfield Stratford Shopping Centre nevű bevásárlóközpont közelében - , írja a BBC hirportálja.



Több szemtanú szerint  szombaton este vita tört ki egy csoportnál, közvetlenül a savazások előtt. Eddig egy embert, egy 15 éves fiút fogtak el a rendőrök. A Burger King egyik alkalmazottja szerint legalább hat ember megsérült, az egyik sérült, egy ismert helyi hajléktalan egy társával az ő mosdójukba rohant be azzal, hogy savat kell lemosnia az arcáról.

A Scotland Yard bejelentette, hogy az esetet nem terrorcselekményként kezelik.

A környéken elég gyakori a savazás, nemrég június végén locsolta arcon savval John Tomlin a 21 éves modellt, Resham Khant Kelet-Londonban. Júliusban két tinédzser locsolt savat motorlopások közben Stratford mellett, Hackney-ben. Áprilisban 20 embert locsoltak le Hackney-ben hárman, egy szórakozóhely mellett, ketten rögtön elvesztették egy-egy szemüket. Imran Khan étteremtulajt két fiatal novemberben rabolta ki rasszista káromkodás kíséretében, miközben le is öntötték savval.