Szívesen látják ma a Millenárison

2017-09-24 09:24:00 V.J.

hírkép

Minden információ, szűrési lehetőség, orvosi tanácsadás és egészséges életmóddal kapcsolatos információ rendelkezésre áll, egyetlen helyre sűrítve - a Szívünk Napja programon, Budapesten.



Idén a szívinfarktus megelőzése, gyógyítása és a következő tragédia elkerülése a leghangsúlyosabb téma a Millenárison ma tartandó eseményen  –  de mivel a programon rengeteg orvos és szakértő lesz kinn, nincs olyan kardiológiai betegség vagy társbetegség, melyről ne lehetne felvilágosítást, tanácsot kérni.

Szeptember utolsó vasárnapján  mutatják be a nagyközönségnek azt a "túlélőcsomagot", melyet mostantól az infarktuson átesett betegek kapnak meg távozáskor, hogy a következő 365 napot, majd pedig az azt követő éveket, évtizedeket is túléljék, megéljék.

A Szívünk Napja minden évben szeptember utolsó vasárnapján van, és egy napon, egy helyszínen rengeteg ingyenes szűrésre van lehetőség: vércukorszint, koleszterin, érszűkület, vérnyomás, testzsír mérés. Az alapszűrések mellett lesz RR mérés, SCORE meghatározás és lehetőség nyílik WIWE EKG vizsgálat során a szív zavarainak, a pitvarfibrillációnak a vizsgálatára is. Az érdeklődők nem csak értékeket kapnak, hanem egy teljes kiértékelést, szakvéleményt, mely megmutatja azt, hogy mekkora a kockázata a szívinfarktusnak!