Ken és Barbie egymással kéjelgett

2011-02-10 19:02:00 szorenyi.p

hírkép

Massachusettsben nyilvánosan megszégyenítettek egy tanárnőt. Egy 9 éves kislány volt a "hibás". Mindenesetre az esemény főszereplői, rajtuk kívül, Ken és Barbie voltak.



Különös, hogy pont a hosszúlábú, szőke hajú, mindig mosolygós baba hazájában robbant ki újból a vita zabolázatlan értékrendekről, ezen belül is a szexualitásról.

Az incidens akkor történt, amikor az egyik kisdiák – a 9 éves Hannah - tanítási órán hangos monológgal mesélte el szülei előző esti kis játékát, és Barbie-en valamint hű barátján Kenen szemléltette a pikáns együttlétet. A tanárnő azonnal megálljt parancsolt, de a gyerek többször is visszautasította kérését. A tekintélyét elvesztett tanárnő sírva távozott az óráról, miután az osztály hangos nevetésben tört ki a kislány utólagosan tett megjegyzésén, mely arról szólt, hogy a tanárnő már biztosan nem él olyan aktív szexuális életet, mint az ő szülei.

A helyi sajtóban több gyermekvédelmi és oktatásügyi szakszervezet is mélyen együttérzett a tanárnővel. Azt hangoztatták, hogy a Barbie, mint játék, káros és hamis képet fest a jövő generációinak, valamint zabolázatlan értékrenddel ruházza fel gyermekeinket. A társadalmi státusok elkülönülését sugározza, és mélyen beleoltja a gyerekekbe azt a tudatot, hogy csak az sikeres az életben, aki szép, gazdag és déloszi külsejű barátja , vagy angyali megjelenésű barátnője van.

 



Ken és Barbie szexjátékot imitált.