Visszatérnek a turisták Egyiptomba

2017-08-28 12:00:00 V.J.

hírkép

Az idén a palesztin területeken nő a legnagyobb léptekkel a turisták száma. De a sarkukban ott liheg a második helyen Egyiptom. – írja a globoport.hu



Az adatokat az ENSZ turisztikai szervezete, az UNWTO világturisztikai barométere közölte. Ezek szerint 51 százalékkal nőtt az idei év első négy hónapjában az Egyiptomba érkező turisták száma. Annak ellenére is, hogy Nagy-Britannia és Oroszország még mindig fenntartja az észak-afrikai országgal szemben 2015-ben elrendelt repülési tilalmat. Akkor zuhant le a Sharm el-Sheikből felszállt orosz chartergép, 217 utas halálát okozva.

Vagyis az idén, ha így megy tovább, már csaknem 8 millió turista érkezik Egyiptomba a jelentés szerint. Mindazonáltal ez még mindig jóval kevesebb a 2011-es arab tavasz előtti számoknál.

A palesztin területeken 57 százalékos a növekedés, oda tavaly egész évben 400 ezren látogattak el. A harmadik helyen a Csendes-óceánban fekvő Északi-Mariana-szigetek végeztek, a negyediken Izland. Az ottani 35 százalékos növekedést sokan a Trónok harcának tudják be – a sorozat egy részét ott forgatták.

Ötödik a listán Tunézia, a hatodik pedig Vietnam. Ázsiában ez az ország viszi el a pálmát, 31 százalékos növekedéssel. A további sorrend Uruguay, Nicaragua, Mongólia és Izrael.

Az év első négy hónapjában 369 millió turista töltött el legkevesebb egy éjszakát idegen országban, 21 millióval több, mint 2016 azonos időszakában. Vagyis világszerte tovább bővült az idegenforgalom, 6 százalékkal.