Andi Ipolytarnóc új kabalája

2017-08-21 14:58:00 V.J.

hírkép

Andi Andezit 70 millió évvel ezelőtt született. Nem csoda, hogy kicsit elunta magát otthon, ezért felkerekedett egy nyári felfedező túrára.



Első útja a Novohrad-Nógrád Geoparkba vezetett, ezen belül pedig az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre, hogy megismerje a világhírű ősmaradványokat. Ifjú tudósként a geológiai tanösvény túrán minden iránt érdeklődött, a képek is erről tanúskodnak.

A Hateg Country Dinosaurs UNESCO Globális Geopark (Románia) kabalája, Andi Andezit példáját érdemes követni, augusztus végéig még van idő!

Rögtön jó apropónak ígérkezik a jövő héten várható program: zenés műsorral búcsúztatják a nyarat az Ipolytarnóci Ősmaradványok diák túravezetői 2017. augusztus 23-án. A túravezetők, akikkel a nyár folyamán a geológiai tanösvény túrákon találkozhattak a vendégek, most egy másik oldalukról mutatkoznak be, ugyanis a műsorban népszerű zeneszámok és irodalmi alkotások lesznek hallhatóak. A műsor megtekintése ingyenes.

Túrák indulása a csak szakvezetéssel látogatható geológiai ösvényen: márciustól májusig, illetve szeptember-október hónapokban keddtől vasárnapig és ünnepnapokon, 9.30–15.30 óra között, minden óra harminc perckor, nyáron 4 fő fölött 16.30 órás rendkívüli túraindítással.