50 ezren mentek hajóval az úszó vb-re

2017-08-16 13:37:00 V.J.

hírkép

Majdnem 50 ezren választották a FINA VB megközelítésére a hangulatos dunai hajóutat, ráadásul az eseményhez kapcsolódva megújult a hajópark és kikötők is épültek – derült ki egy szerdai sajtótájékoztatón.



Természetesen a Duna Aréna volt a helyszíne a mai sajtórendezvénynek, ahol Spányik Gábor, a MAHART PassNave ügyvezetője ismertette a vizes világrendezvény tapasztalatait a dunai hajózás szemszögéből. Mint elmondta majdnem ötvenezren választották a  sportesemény helyszínének megközelítésére a kényelmes hajózást. Nemcsak a nézők, de a sportolók is hajókra szálltak, sőt az amerikai vízilabda csapat a döntőre is a Dunán érkezett.

A rendezvény persze hosszú távon is felértékelheti a Dunát, mint közlekedési útvonalat. Ennek érdekében felújítottak 12 Moszkva típusú hajót és nyolc új kikötő is épült. Ezek üzemeltetője továbbra is a MAHART PassNave. Várhatóan egyre többen hajóznak majd a csodaszép Budapesti Duna szakaszon vagy kirándulnak Szentendrére ezután. A fejlesztések között megújult a 20 éves Budapest protokoll- és rendezvényhajó, ahol a legfejlettebb technikával tudják kiszolgálni az üzleti turizmus igényeit.

Borszéki Gyula, a XIII. kerület alpolgásmestere kiemelte, hogy a vizes vb-re elkészült fejlesztések beleillenek a kerület hosszú távú fejlesztési koncepciójába is. Elkészült a Dagály árvízvédelme és a Dagály sétány. Reményét fejezte, ki, hogy jövöre már a nagyközönség is élvezheti a megújult Dagály strandot is.