Magyar áldozat is volt a madeirai tragédiában

2017-08-16 12:00:00 V.J.

hírkép

Több ember is életét vesztette kedden a Portugáliához tartozó Madeira szigetén egy vallási ünnepségen, amikor egy szabadtéri kegyhelyen az összegyűltekre dőlt egy fa.



A helyi egészségügyi hatóság tájékoztatása szerint legalább 12-en meghaltak, és 52-en megsérültek. A sérültek között egy magyar állampolgár is volt, ő a kórházban életét vesztette - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Sajtó Főosztálya. A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, ahol egy Mária-kegyhely van. Egy kétszáz éves tölgy dőlt rájuk.

A francia és a spanyol hírügynökség szerint a sérültek között egy-egy magyar, francia és német van. Hét sérült állapota súlyos.A lisszaboni magyar nagykövetség kedd este az MTI megkeresésére megerősítette:egy magyar állampolgár is megsérült. A Jornal da Madeira című helyi lap írta meg először, hogy meghalt az a magyar aki megsérült a madeirai vallási ünnepen történt súlyos balesetben kedden. A 12 halálos áldozat között négy külföldi van: egy francia, egy magyar és egy német. A negyedik külföldi áldozat állampolgársága még nem ismert.