Négy magyar doktornő gyógyít Afrikában

2017-08-12 09:53:00 V.J.

hírkép

A tavaszi malawi műtős misszió után ma délután egyhónapos gyógyító küldetésre indultak a Magyar Afrika Társaság (AHU) önkéntes orvosai Ugandába. A kiutazókat Kembe Sorel mutatta be a sajtó képviselőinek.



A mostani névsor:Magyar Katalin veszprémi gyerek tüdőgyógyász;Lengyel Ingrid szakápoló;Bartha Csilla-Katalin marosvásárhelyi sebész rezidens;Jakkel Anna kecskeméti háziorvos.Két koordinátor utazik a csapattal Kiss Katalin és Könczöl Zsófi. Az egy hónapra kiutazók közül csak Jakkel Anna vett részt már hasonló kiutazáson, igaz ő már hat alkalommal.

A Magyar Afrika Társaság 2009 óta folyamatosan indít orvosi misszióikat a fekete kontinensre. Már több mint három tucat magyar orvos és egészségügyi szakember látott el csaknem 40 000 beteget. Gyógyítottak dzsungelben, iskolában, szabad ég alatt és börtönben, kezeltek maláriát, rég eltört csontot, AIDS-et, lyukas szívet, gennyes sebeket, vezettek le komplikált szüléseket és kezeltek nálunk már ismeretlen nyavalyákat. Olyan pácienseknek, akik életükben először láttak orvost, és többször talán nem is fognak.