Adathalász kísérletre figyelmeztet az OTP

2017-08-09 16:06:00 V.J.

hírkép

Újabb csalási kísérlet van terjedőben, védje adatait! Most az OTP Bank ügyfeleit fenyegeti a veszély, ami miatt a bank az alábbi felhívást tette közzé.



„Az alábbi szövegeket, vagy ezek változatait nem az OTP Bank küldte ügyfeleinek. Saját adatainak védelme, biztonsága érdekében, kérjük NE kattintson az alábbi felhívásokban szereplő linkekre!

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. Legyen körültekintő, ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre!

 

Ezekre az üzenetekre figyeljen:

SMS üzenet

Küldő telefonszáma +36303444223

Tisztelt Ügyfelünk! Bankszmljt zroltuk feloldshoz kattintson ide: http://bitly.com/2vADm99 Üdvözlettel: OTP Bank Magyarorszg".

E-mail

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország

 

Ha nem biztos abban, hogy ki küldte Önnek a szöveget, kérjen segítséget az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.”