Lebuktak a trükkös gyújtogatók

2017-08-07 11:32:00 V.J.

hírkép

15 önkéntes tűzoltót tartóztatott le a rendőrség Szicília déli részén, ahol a hőség miatt gyakoriak az erdőtüzek nyáron. Raguza körzetéből az átlagnál is több tüzet jelentettek, melyeket aztán a derék önkéntes tűzoltók el is oltottak. Megkapták a 10 eurós órabért és várták a kitüntetést a jó munkáért, de csak a belső ellenőrzés érkezett.



Gyorsan rájöttek a turpisságra. Az önkéntes tűzoltók maguk gyújtották a tüzet, maguk jelezték a katasztrófavédelemnek. Aztán azt is tudatták a központtal: nem kérnek külső segítséget. Maguk is megoldják a problémát. Ment is szépen a gyújtogatás és az oltás, jött a pénz a központból. Csakhogy Itáliában is megszorítások vannak: a központban elkezdték sokallni a kiutalt pénzt az önkéntes tűzoltóknak, akik most hosszas börtönbüntetésre számíthatnak hiszen a gyújtogatás ilyen melegben óriási katasztrófa veszélyt hordoz, mellyel a helyi önkéntes tűzoltók nem voltak tisztában.

Ráadásul vissza kell fizetniük a felvett eurókat, melyeket azért kaptak, mert eloltották azt a tüzet, melyet maguk gyújtottak.