Lengyel géppel Budapestről New Yorkba

2017-07-10 17:01:00 V.J.

hírkép

Jövő májustól ismét lesz közvetlen amerikai összeköttetés Budapestről, mivel a LOT elindítja New Yorkba és Chicagóba közlekedő járatait.



Így a lengyel fuvarozó az első olyan európai hálózati légitársaság, amely élve az Open Skies kínálta lehetőséggel, fő bázisán kívülről indít transzatlanti járatokat.

A gépek New Yorkba (JFK) hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap délben indulnak, és kora délután érkeznek, visszafelé aznap este szállnak fel és másnap reggel landolnak Ferihegyen. A chicagói O Hare repülőtérre kedden és szombat délben indulnak, majd este visszafordulva szintén a következő nap reggelén érkeznek meg a gépek.

Az útvonalon a lengyel légitársaság Boeing 787-8-as Dreamlinere szállítja az utasokat, amelyet a LOT Budapesten állomásoztat majd. A 252 fős gépek 18 Business, 21 premium economy és 213 turista osztályú ülést kínálnak, és egész évben közlekednek majd, nem csupán szezonálisan.  A járatot a LOT szeretné legalább részben magyar személyzettel üzemeltetni, a fedélzeti kínálat a magyar és az amerikai utasok igényeihez igazodik majd. A két útvonal kiszolgálása érdekében jövőre a LOT Budapestre telepít egy Dreamlinert, vagyis bázist nyit a Liszt Ferenc repülőtéren.