Két hónapra lezárják a Bem rakpartot

2017-06-16 12:27:00 V.J.

hírkép

A júliusi FINA vizes világbajnokság és Red Bull Air Race, valamint ezek előkészítési és bontási munkálatai miatt  június 16-ától várhatóan két hónapra lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér környékén, forgalmát az ideiglenesen kétirányúsított Fő utcára terelik - közölte a BKK.



A munkák a villamos- és buszforgalmat csak két napon: június 18-án és július 9-én érintik; ekkor a 19-es villamos részben a 17-es vonalára terelve, a 41-es villamos rövidített, a 109-es busz pedig módosított útvonalon közlekedik. A budapesti FINA vizes világbajnokság és a Red Bull Air Race rendezvények idején érvényes forgalmi rendről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

A FINA vizes világbajnokság egyik helyszíne a Batthyány tér lesz. Az építési és bontási munkák miatt június 16-ára (péntekre) virradóra lezárják a forgalom elől a Bem rakpartot a Szilágyi Dezső tér és a Vitéz utca közötti szakaszon, ahol parkolni sem lehet majd. A munkák kezdetén az útszakasz kerékpáros forgalmát még fenntartják, azonban később már azt is korlátozni fogják. Az útlezárás várhatóan augusztus 15-ig tart.

A lezárt Bem rakparti útszakasz a Szilágyi Dezső tér és a Vitéz utca között ideiglenesen kétirányúsított Fő utcán kerülhető majd el, ahol a kétirányúsítás miatt megszűnik a kerékpársáv és a parkolóhelyek száma is csökken, a kijelölt várakozóhelyek módosulnak; erről a kihelyezett táblák is tájékoztatást adnak. A Fő utca érintett szakaszán várhatóan lelassul a közúti forgalom, a csúcsidőszakban torlódások várhatóak, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, más útvonalat válasszon.