Ők a világ legjobban fizetett sportolói

2017-06-12 09:56:00 V.J.

hírkép

Cristiano Ronaldo az első a Forbes üzleti magazin listáján. A Real Madrid és a portugál válogatott csodacsatára az elmúlt 12 hónapban 83,3 millió eurót keresett.



A második helyen az amerikai profi kosárlabda első számú csillaga áll: Lebron James. 77,2 millió eurót írtak a neve mellé. Mivel a bevétel jelentős része a reklám szerződésekből van, ezért senki sem tudhatja biztosan mennyit is keres egy sztár sportoló. A reklám szerződések üzleti titkot jelentenek. Igy a Forbes is csak becslésekre hagyatkozhat. Így van ez a bronzérmes Lionel Messi esetében. A Barcelona és az argentin futball válogatott sztárja 71,6 millió eurót keresett 12 hónap alatt. Nem felejthetjük el nála, hogy adócsalás miatt folyt ellene bírósági eljárás. Messi épp úgy mint a többi sztár szívesen rejtegeti pénzét offshore számlákon, melyeket senki sem láthat a tulajon kivül.


Kik vannak még a legjobb 10 között? Feltűnően sok az amerikai kosárlabdázó: összesen négyen szerepelnek a legjobban fizetett tíz között /Kevin Durant, Stephen Curry és James Harden valamint az ezüstérmes Lebron James/. Rajtuk kivül van amerikai focista, teniszező, golfozó és Forma 1-es autóversenyző. A Forbes listájából kiderül: a sport bomba üzlet! A sztárok ugyanis ma már a globális piacon eladható arcok: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Lebron James Kínában is jól ismert sportoló, nevükkel trikók millióit lehet eladni távoli országokban is. A veterán sportolóknak is van mit a tejbe aprítaniuk, ha nem mentek nyugdíjba játékos pályafutásuk végén. Michael Jordan, aki az amerikai kosárlabda korábbi korszakának legnagyobb sztárja volt, jelenleg egy első osztályú csapat tulajdonosa az NBA-ben. Róla azt írja a Forbes, hogy ő az első sportoló, akinek a vagyona meghaladta az egymilliárd dollárt!...