Édes tolvajok fosztogatnak Balin - videó

2017-06-10 10:31:00 V.J.

hírkép

A turisták által igen kedvelt indonéziai szigeten a makimajmok sajátos cserekereskedelmet folytatnak: lopnak a turistáktól, akik csakis akkor kaphatják vissza a zsákmányt, ha cserébe élelmet adnak a leleményes majmoknak.



A Lethbridge-i egyetem /Kanada/ kutatói megfigyelték, hogy a makimajom csapatok szisztematikusan fosztogatják a turistákat. Főként ékszereket és kalapokat lopnak, de eltűnhet kézitáska, mobil telefon vagy fényképezőgép is. Mi történik ezután? A kanadai kutatók azt figyelték meg, hogy az esetek 55%-ban csere ügylet jön létre. Hoci-nesze- jelzik a majmok, akik az esetek 95%- ban meg is kapják amit akarnak: a napi betevő falatot!

A majmok időtlen idők óta élnek Bali szigetén, de a növekvő turizmus miatt egyre fogy az életterük! Igy aztán jogos felháborodásukban a turistákat zsarolják: ha nem kapunk enni, akkor ti búcsút mondhattok a lopott holminak. A turisták többsége persze rááll az üzletre annál is inkább, mert videót készíthet róla. Otthon aztán eldicsekedhet kalandjával: megismerkedhetett a világ legszeretetreméltóbb tolvajaival, Bali szigetén, akik csak azért lopnak, mert éhesek ...