Dugig van az Eiffel torony

2017-05-29 10:05:00 V.J.

hírkép

7 millió látogatóra számítanak az idén miközben Eiffel 1889-ben évente még csak félmillió érdeklődőre gondolt. Franciaország talán legismertebb műemléke a sikere áldozata lett.



Olyan sokan akarják felkeresni, hogy elkerülhetetlen a sorban állás és a várakozás. Ráadásul a szükségállapot miatt jelentős a terror készültség, ami szintén lassítja a turista forgalmat. A tulajdonos a legkézenfekvőbb megoldást választja: drasztikusan megemeli a belépő jegyek árát. Így stagnáló forgalom mellett is nőhetnek a bevételek.

A turistákat nemcsak a tulaj vágja meg: minden méregdrága az Eiffel toronyban sőt a környéken is. Igy viszont talán mérsékelni lehet a turista áradatot, mely lassacskán lehetetlenné teszi a feljutást az Eiffel toronyba azoknak, akik nem hajlandók elviselni az állandó tömeg jeleneteket. Érdekes módon a terror fenyegetés nem riasztja el a turistákat. Bár az Iszlám állam többször is fenyegette merénylettel az Eiffel tornyot, de a Párizsba látogató turisták semmiképp sem akarják azt kihagyni. Még akkor sem, ha lépten nyomon fegyveres őrjáratokba lehet botlani, melyek megpróbálják megóvni az évi hétmillió turistát, akik felkeresik Franciaország talán leghíresebb műemlékét