Ma nyit Budapest tengerpartja

2017-05-27 10:06:00 V.J.

hírkép

Az egykori sóderbánya után visszamaradt bányatóból, a főként illegális fürdőhelyként ismert a Lupa-tóból Európában egyedülálló strand lett.



Budapest északi határától három kilométerre egy Európa szerte is egyedülálló, a „karibi beachek" pálmafás hangulatát ide varázsló, 2,5 km-es luxus strand nyílik. Egy rövid tavalyi próbaüzem után hatalmas beruházással tették komfortossá és biztonságossá a területet a fürödni és sportolni vágyók számára. Megnégyszerezték a strandolásra alkalmas partszakaszokat, valamint az egész területet fehér homokkal töltötték fel, mintha egy tengerparton sétálna az ember.

Itt található az ország legnagyobb vízi kalandparkja, a régió legmenőbb búvár centruma, sőt a közép-európai régió legnagyobb wakeboard komplexuma is itt épül fel. Emellett hagyományos és extrém vízi sportágak a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól a surfig szintén elérhetőek lesznek. A parton pedig a strandsportok szerelmeseit strandfoci, strandröplabda, strandkézi pályák várják, de itt debütál egy új strandsport, a beach tenisz is.

A belépők differenciáltak: lesz felnőtt, gyerek és családi jegy, de lesz kifejezetten sportoló jegy és kaphatók lesznek különböző bérletek is. Munka után, délután 5 órától érvényes „sunset" jeggyel - még olcsóbban lehet majd bejutni. A szervezők gondoltak azokra is, aki csak korzózni szeretnének esténként „Budapest tengerpartján", ezért sötétedés után - amikor fürdeni már nem lehet - a kapukat nem zárják be.