100 dollárért Vlagyivosztokból Észak Koreába

2017-05-24 11:02:00 V.J.

hírkép

Bár komoly feszültség mutatkozik a koreai félszigeten, de úgy tűnik a turizmus ilyen körülmények között is megtalálhatja a számítását.



Legalábbis ebben bízik az az észak-koreai cég, melynek kompjai egy hónapban négyszer teszik meg az utat Vlagyivosztok és Rajin kikötője között. Az újságírókat és fotósokat szállító bemutatkozó járat már megérkezett az orosz Távol Kelet fővárosába, az illetékesek szerint a jövő héten már jöhetnek a turisták is.


87-101 dollár a komp utazás ára attól függően, hogy ki milyen kabint kér. Ezenkívül bár, játékterem és szauna is van. Ezek az észak-koreai hajók korábban Japán fele közlekedtek, de onnan kitiltották őket miután Észak Korea megkezdte atombomba programját 2006-ban. Putyin elnök viszont legutóbb arra szólította fel a feleket a koreai félszigeten, hogy ne katonai eszközökkel keressék a megoldást. Ezt Donald Trump vetette fel, mert igy akarja móresre tanítani Észak Korea ifjú diktátorát, Kim Dzsongunt. Oroszország és Kína inkább a békés megoldás híve. Ezért is nyílt meg az első komp járat Vlagyivosztok és Észak Korea között.