Bangkok Siófokja télen is üzemel

2017-01-07 10:33:00 V.J.

hírkép

Ki ne szeretne a tél elől elbújni? Thaiföld a garantált jó idő és a csodálatos tengerpartok földje, így aztán nem véletlen, hogy a hazai turisták között is egyre népszerűbb. Pattaya neve pedig szinte már fogalom.



Pattaya Thaiföld legnagyobb nyaralóhelye, amelynek szíve a 14 km hosszú Jomtien Beach. Pattaya a vietnámi háború idején virágzott fel, amikor az Egyesült Államok haditengerészete itt töltötte szabadidejét. Manapság viszont a bulizni vagy éppen csak kikapcsolódni vágyó amerikai és európai turisták paradicsoma. A város a Sziámi-öböl partjai mentén helyezkedik el Bangkoktól 150 kilométerre. Elsősorban mozgalmas éjszakai életéről ismert: zenés szórakozóhelyek, bárok, számtalan étterem várja az idelátogatókat. Az egykori amerikai feelingből azért sok minden megmaradt és az árak szempontjából ez a hely szinte verhetetlen.

A tengerparton rengeteg narancssárga ruhás hölgy és úr üldögél, és sütögetnek mindenfélét. Ami furcsa, hogy hihetetlen meleg van, pulóverben üldögélnek a pálmafa alatt. A thaiok nem szeretnek napozni, és ritkán látogatják meg a tengert. Ha valaki a tengerparton lakik, az az érzése, hogy bármikor fürödhet a tengerben, és ezért nem fürdik a tengerben. Csak néha.

Nagyon sokan költöznek ide Amerikából, Európából és Ausztráliából, mert nagyon pozitív az emberek életfelfogása, életszemlélete. Mindennek örülnek, mosolyognak, és nehéz olyan embert találni, aki az életkilátásait annyira pesszimistán látja, mint pl. Magyarországon. Ez azokra is igaz, akik az utcán töltik az éjszakát. Tehát mosolyognak, esetleg támogatást kérnek, de vidámak és jól érzik magukat. Főleg a mentalitásuknak köszönhetően, ami átragad az itt megforduló külföldiekre.

Bangkok Siófokja nagyjából 60 ezres település, de ha hozzászámítjuk azokat a turistákat is, akik állandóan itt élnek, akkor milliós nagyvárosról beszélünk, hiszen mind területre, mind népességre igencsak hatalmas. Az oroszok 20-22 ezren vannak, de magyaroknak is van pattayai kolóniája, ennek nagyságrendje is eléri már az 1000-et. Egyre többen jönnek olyan üzletemberek, vállalkozók, akik úgy érzik, hogy itt is érdemes valamibe belefogni. Persze, az sem utolsó szempont, hogy itt biztosan senki nem fog unatkozni. Éppúgy, mint Siófokon.