Operák szólnak a Tisza-tó partján

2017-03-25 10:11:00 V.J.

hírkép

Ami néhány éve csak egy baráti társaság hangulatos ötlete volt, mára igazi kulturális különlegességgé nőtte ki magát. Július utolsó hétvégéjén minden út az operához vezet a Tisza-tónál. Bringával, csónakkal vagy csak gyalogosan.



Aki már élvezte a komoly zenét a természetben, tudja mekkora élmény a csillagok és hajladozó fák alatt ellazulni Mozart  vagy Donizetti dallamaira. Az idei Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál július 28.-29.-30.-án nemcsak ezt, de egy igazán különleges túrát is kínál. A megállókhoz kerékpárral vagy akár csónakkal is érkezhetnek a természet és az opera rajongói.

Persze más különlegességek is lesznek idén. Az első napon a TO’PERA vendégei különleges operajógán is részt vehetnek majd, melyet vonósnégyes kísér a tó partján. A gálakoncertet a tiszafüredi Morotva félszigeten rendezik a kultúra és a természet összhangja jegyében. Utána pedig tűzijáték és igazi hungarukum zárja az estét Sóki József tárogatóművész előadásával. 29.-én, szombaton indul a Tour D’Opera Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túra. A 67 km-es távon 10 pihenőt iktattak be a szervezők, természetesen zenei koncertekkel. A kerekezés lezárásaként Lajkó Félix hegedűművész a tiszafüredi Kormorán Kikötőben kápráztat el mindenkit zseniális előadásával.

Újdonságként a harmadik napon debütál a Boat D’Opera, melynek során a kerékpárokat csónakokra cserélhetjük és a szokásos minikoncerteket a tó szigetein hallgathatjuk, mintha tiszai hajósok lennénk. Lesz klezmerkoncert a Hallépcsőnél és exkluzív élményt kínál Szirtes Edina Mókus és a Szirtes vonósnégyes koncertje Magyarország egyetlen magánszigetén.

A háromnapos fesztivál hihetetlen kulturális és természeti élményt kínál, számtalan fellépővel július utolsó hétvégéjén. A részletes programot – és minden mást – megtalálhatunk a www.operaoffthenature.com oldalon.