Az arabok már Ferihegyen vannak

2011-01-20 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Megérkezett Budapestre a Qatar Airways menetrendszerinti járata. Az Airbus A 320 típusú repülőgép egy bukaresti közbülső megállást követően érkezett a magyar fővárosba és egyelőre heti négy alkalommal kínál közvetlen légi összeköttetést Budapest és Doha között.



Az első járaton, amely az egyes futópályán landolt utazott Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója. Az Airbus A 320 típusú gépet a ferihegyi katasztrófavédelem két tűzoltóautója fogadta az immár hagyományosnak számító vízsugaras köszöntéssel.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a fogadáskor arról beszélt, hogy egy rendkívül fontos térséget, a Perzsa-öböl régióját köti össze közvetlenül Budapesttel az új járat. A Qatar Airways menetrendszerű járata  mind az üzleti utazók, mind a turisták számára számtalan csatlakozási lehetőséget biztosít. Doha érintésével nem csupán a Közel-Kelet más célállomásai felé, hanem akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is továbbutazhatnak.

Al Baker szerint az első bíztató foglalási adatok láttán nem zárja ki, hogy a Qatar Airways rövidesen napi rendszerességgel járjon Budapestre, sőt a közeljövőben elképzelhetőnek nevezte, hogy Budapestet közbülső, közép-európai leszállási pontként használják a Qatar hosszútávú, interkontinentális gépei