Ketyeg a vizes vb hivatalos órája - frissítve

2017-03-19 11:04:00 V.J.

hírkép

A vizes sportok igazi ünnepe lesz idén. A vb hivatalos visszaszámláló óráján - amit Szűcs Gabriella Európa-bajnok vízilabdázó és Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó indított el tavaly szeptemberben – már csak 117 nap van hátra. Immár az Akvariumnál elhelyezett új visszamlálón is láthatjuk, mennyi van hátra a kezdésig.



Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónővel indították el a vizes világbajnokság visszaszámláló óráját vasárnap délelőtt, az Erzsébet téren.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta: „A FINA világbajnokság megrendezése olyan sportdiplomáciai siker, amely még inkább megerősíti Magyarország kormányát abban, hogy jó döntést hozott, mikor a sport stratégiai ágazattá emelésével, a sportágak közvetlen támogatásával, a sportlétesítmények fejlesztésével és a nemzetközi események kiemelt támogatásával kívánta a magyar sport eredményességét és jó hírnevét fokozni, egy sportosabb nemzedéket kinevelni.”Az interaktív és grandiózus visszaszámláló óra a világbajnokság végéig lesz felállítva az Erzsébet téren. Azon túl, hogy az óra mutatja a világbajnokság kezdetéig hátralevő időt, interaktív játékokkal is szórakoztatja a közönséget – ehhez a #selFINA applikáció nyújt segítséget (amely már elérhető iOS-en, és hamarosan letölthető lesz az androidos készülékeken is).

A szervezők három-négyezer versenyzőt várnak a szervezők a vizes világbajnokságra. A Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között sorra kerülő rendezvényre szépen fogynak a jegyek is. A fővárosban a meghatározó helyszín a nemrég átadott Duna Aréna lesz.