Ki menjen először?

2017-03-16 08:42:00 Kail

hírkép

Az izraeli Arkia légitársaság Eilatból Tel Avivba tartó járatán keveredett harcba két utas. Vér is folyt, hárman megsérültek.



A gép késő délután landolt a Sde Dov repülőtéren. Lassan gurult a fogadóépület felé, többen kikapcsolták a biztonsági öveket és felálltak, hogy lehalásszák a csomagjaikat. Egyikük még a mozgó gépen nyomulni kezdett a kijárat felé, könyökével lökte félre azokat, akik ugyanezt akartak tenni és az útjában álltak. “Sietek” – mormogta mentségként.

Egy másik utas, történetesen egy nő, aki közelebb volt a gép orrához, látta, milyen agresszíven tör előre, ezért úgy döntött, hogy nem hagyja. Elállta az útját, mire a siető férfi egyszerűen odébb lökte. A nő erre taszított rajta egyet, akkorát, hogy a férfia arca megsérült és vérezni kezdett. De nemcsak ő járt így, hanem egy harmadik utas is, akit a lökés lendülete szintén földre vitt.

A légiutaskísérők megpróbálták szétválasztani őket, mentőt és rendőröket hívtak. A mentősök ellátták a három sérültet, a rendőrök azonban dolguk végezetlenül távoztak – a kapitány úgy döntött, hogy nem tesz feljelentést, jóllehet elítélte az esetet.