Pénteken indul a nagy fővárosi rumli

2017-02-23 13:50:00 Kail

hírkép

Pénteken Budapesten megkezdődik a lomtalanítás. Először az V. kerületben kell felkészülni a kacathegyekre és a járdákat ellepő szemétre, a profi kincsvadászokra.



Több mint 800 ezer budapesti háztartást szabadítanak meg a lomoktól az elkövetkező hetekben a Fővárosi Közterület-fenntartó emberei. Hogy hozzánk mikor jönnek, azt 7-10 nappal korábban levélben közlik velünk. De mi magunk is meg tudjuk nézni a cég honlapján.

Amitől megszabadulhatunk ilyenkor, azt is sorolják a szakemberek. Tehát a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat lehet kihelyezni, nem készíthető ki viszont a nap mint nap képződő szemét, ipari, mezőgazdasági, szolgáltatatási hulladék, veszélyes hulladék, építési törmelék, gumiabroncs, gépjárműroncs, zöldhulladék, szénpor, hamu, föld, továbbá elkülönítetten gyűjthető üveg, papír, műanyag és fém hulladék.

Azt sem árt tudni, hogy a lomok elszállítása után a vállalat csak az utat tisztítja meg. A járdákat nekünk kell. Ami nem lesz könnyű, hisz a lomhalmokat mindig széttúrja valaki.