Csak bugyit viseltek a vonaton utazók

2011-01-16 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Immáron 10. alkalommal tartják a gatya nélkül a vonaton napot világszerte. Dél-Afrikában is bepróbálkozott ezzel vagy 100 ember. Az egyik állomáson a vasúttársaság rendőrei várták őket. Bilincsben vitték el a  furcsa renitenseket.



Az akció lényege, hogy a benne résztvevők a vonat elindulása után egyszerre veszik le le nadrágjukat, hogy alsónadrágban folytassák útjukat, miközben úgy tesznek, mintha semmi különös nem lenne rajtuk. Így történt ez Déj-Afrikában is. Itt azonban nem nézték ezt jó szemmel.

Amikor leszálltak a vonatról, a vasúttársaság biztonsági őreivel találták magukat szemben. A résztvevők közül 34-et bilincsbe vertek, majd a kiérkező rendőrök egy közeli rendőrőrsre szállították őket. Három órán tartották őket fogva, amíg kitalálták, hogy mihez is kezdjenek velük.

Az egyik résztvevő elmondása szerint a rendőrök eredetileg a közerkölcs megsértése miatt akartak eljárást indítani ellenük, de végül elengedték őket, amikor rájöttek, nincsen bizonyítékuk a vádak alátámasztására. A letartóztatott embereket végül a vasúttársaság büntette meg.

Improvizáció mindenhol nevű amerikai csoport 2002-ben rendezte meg először a Nadrág Nélküli Metrózást New York városában. Az idei, tizedik megmozduláson, a csoport becslése szerint, 3 500 ember vett részt. Az évente megrendezett eseményt idén már 24 ország ötven városában tartották meg. Letartóztatásokról csak Dél-Afrikából érkezett hír.



További érdekességek Dél-Afrikáról szombaton 10 órakor az Inforádióban a Világszámban.