A luxus természetesen fokozható

2017-02-16 12:59:00 V.J.

hírkép

Ha az utazás a választás szabadsága, akkor miért ne válasszuk a luxust. Szinte elképzelni sem tudjuk, mi mindennel lehet fokozni a kényeztetést. Hogy képben legyünk, a világ legelőkelőbb szállodáit mutatta be a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum turizmus klubjában dr. Kiss Róbert Richárd.



A Ritz talán a legelső olyan szálloda a világon, ahol mindent a vendégeket körülvevő különleges környezet megteremtésének rendeltek alá. Mert a luxus nemcsak a fényűzést jelenti, hanem a stílust is. Egy Ritz Hotelben ebben pedig nincs hiány. Igaz, hogy itt a vendégeknek is alkalmazkodniuk kell: a reggelihez nyakkendő, öltöny és kiskosztüm dukál. Elvégre itt még a sótartót is világhírű művészek tervezték. A híres szállodaláncok zömét persze ma már valamely dúsgazdag arab üzletember birtokolja. Az egyre több pénz pedig egyre nagyobb luxus teremt

Igaz, az ízléses gazdagság és a hivalkodó kivagyiság között eléggé vékony a határ, és ami egy kelet-európai halandó számára a luxus csúcsa, az másnak már lehet, hogy sztenderd szolgáltatás.

Barangoltunk a föld legszebb helyein Fijitől Arubáig, Dél-Afrikától Las Vegasig. A képek pedig önmagukért beszéltek, Természetesen Richárd minden pompás helyhez hozzátette a saját különleges élményét is. Kényeztetés felsőfokon, nemcsak a szemnek, de a léleknek is. Ez az utazók luxusa.

Ránk fért már ez a kellemes másfél óra, a szürke óbudai télben.