A használt luxus lett kelendő

2017-02-14 09:02:00 V.J.

hírkép

Fokozódó népszerűségnek örvend a használt luxustermékek piaca. Tudatosan keressük a használt luxuscikkeket, főképp az interneten.



Az elmúlt 4-5 évben ugyanis elindult egy változás, melynek következtében módosult a vásárlók értékről alkotott elképzelése – nyilatkozta a Business Insidernek Alexis Clarbour, a luxuskiegészítők szállításával foglalkozó egyik weboldal igazgatója. Clarbour szerint a vásárlóik most már előre tekintenek, és vásárlás közben azon is elgondolkodnak, mekkora értéke lesz a megvett terméknek, ha tovább akarnák értékesíteni azt. Mindazonáltal itt nem arról van szó, hogy ezek a fogyasztók az olcsó cikkeket keresnék. Azt, hogy itt kimondottan a luxus iránt érdeklődőkről van szó, az is mutatja, hogy például ezen a honlapon kínált termékek átlagára 2200 dollár.

Úgy tűnik a hamisítványok kora is lejárt, hiszen az internetes oldalakon fontos szempont a márkák hitelessége. Szinte minden információ beszerezhető a vétel előtt, amit az újraértékesítő weboldalak is kihasználnak. A luxuscikkek iránt érdeklődők tehát pontosan tisztában vannak az értékekkel, és azzal, mit akarnak,vagyis egyre kisebb szerepet kapnak a divatos boltok.