Nem szexel a bérmenyasszony, de drága

2017-01-28 11:56:00 V.J.

hírkép

500-2000 jüan egy éjszakára a női partner ára a Mennyei Birodalomban / 1 jüan = kb. 42 forint/, de a legnagyobb hagyományos ünnep a Holdújév nagy áremelkedést eredményez.



Az alkalmi társkereső oldalakon nem ritka a 6000 jüan per nap ajánlat sem! Ráadásul az érdeklődők többsége hangsúlyozza: zöld szolgáltatást akar! Ez szex mentességet jelent! Csak az időmet nem a testemet árulom- mondta egy bérmenyasszony a South China Morning Post tudósítójának.

Miért oly fontos a bérmenyasszony vagy épp a bérvőlegény a Holdújév idején Kínában ? Mert az idősebb nemzedék számára a házasság szent! Még a rossz házasság is jobb annál minthogy valaki egyedül maradjon! A Holdújév alkalmából a kínaiak kötelességüknek érzik, hogy haza látogassanak a nagy családhoz. Minthogy több mint egymilliárd emberről van szó, ezért széthúzzák az ünnepséget.

Bár a Kakas éve csak most kezdődik, de a Tavasz ünnep már hetek óta tart és még ugyanennyi hátra van! Ez a bérmenyasszonyok és bérvőlegények nagy szezonja. A legtöbb pénzt a színművészeti főiskolás fiatalok kérhetik el: nekik a legjobbak a mutatóik és számukra nem okoz gondot a szerepjátszás sem! A bér partner közvetítő szolgálatok ugyanis részletes leírást követelnek meg az igénylők külsejéről, iskolai végzettségéről és anyagi helyzetéről. Persze ez csak az igényesebb bérpartner közvetítőket jellemzi. Van ahol szinte automatikus a partnerválasztás, mert mindent a gép intéz. Ilyen például az 1 dollár a partner nevű szolgáltató. Ha valaki befizet egy dollárt, akkor licitálhat egy menyasszonyra. Ha a licit eléri a 188 jüant - ez három dollár, akkor vége az árverésnek. A győztes viheti a bérmenyasszonyt. Ha több pályázó is megadja a 188 jüant, akkor sorsolnak. Az ilyen olcsó szolgáltatóval csak az a gond, hogy egyáltalán nem biztos: a bérmenyasszony meg is jelenik a randevún! Akkor pedig menyasszony nélkül maradhat a pályázó épp Holdújév táján amikor a család elvárja tőle: legyen állandó partnere mégha esetleg utólag fizetnie is kell ezért...