Ők utaznak a legkönnyebben

2017-01-19 16:28:00 Kail

hírkép

A németek élvezhetik a Föld legtöbb országának vendégszeretetét vízum nélkül. Az afgánok viszont csak három országba mehetnek így.



Német útlevéllel 158 országba lehet vízum nélkül utazni, így a németek lettek a világ legértékesebb útlevele cím büszke tulajdonosai. Őket követik második helyen Svédország és Szingapúr, harmadik helyen az Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Franciaország, Spanyolország, Svájc, Norvégia és az Egyesült Államok polgárai.

A toplista alján Afganisztán szerepel. A háború sújtotta ország útlevelét mindössze három helyen fogadják el vízummentes belépéshez: Haitin, Mikronéziában és Grenadine-szigeteken. További 20 ország ajánl azonban belépéskor vízumot az Afganisztánból érkezőknek. Pakisztánban, Irakban és Szíriában ugyanez a helyhez, ezeknek az országoknak a polgárai mindössze pár országba utazhatnak vízummentesen.

Tizenhárom országban nem kérnek vízumot az utazóktól, ezek: Kambodzsa, a Comore-szigetek, Bissau-Guinea, Madagaszkár, Mauritánia, Mikronézia, Mozambik, Szamoa, a Seychelles-szigetek, Timor-Leste, Togo, Tuvalu és Uganda. A legkevésbé nyitott országok, ahol viszont mindenkitől vízumot kérnek: Afganisztán, Szomália és Türkmenisztán.