Szexleckék panda maciknak

2017-01-06 12:32:00 Lengyel.M.

hírkép

A pandamedvék olyanok, mint az emberek: érzelmekre is szükségük van ahhoz, hogy párosodjanak- magyarázta a világ legnagyobb panda parkjának szakértője Csengtuban az újságíróknak. A nőstények csak 48 órára válnak alkalmassá a párzásra egy évben. Ezért fontos, hogy a panda medvék tudják, mit kell ilyenkor csinálni.



Szextananyagot készítettek Szecsuán állam fővárosában, Csengtuban. A világ legnagyobb panda parkjában videón mutatják meg a pandamaciknak, hogy mit is kell csinálniuk. Az óriási medvék nagyon maguknak való állatok, ezért komoly oktatásra van szükség ahhoz, hogy egyáltalán észrevegyék a másikat.

1963-ban született meg az első pandabébi, a világ legnagyobb pandaparkjában Kína délnyugati részén. A szex leckék olyan eredményesek, hogy ma már évente 25 panda bocs látja meg a napvilágot. A pandatenyésztés jó üzlet is: a kínai törvények szerint minden pandabocs az állam tulajdona, melyet azután évi egymillió dollárért kölcsönöznek ki az állatkerteknek. A panda Kína nemzeti szimbóluma, ezért különösen vigyáznak rá a Mennyei Birodalomban.

Gondot jelent, hogy a pandamedvék máig ismeretlen okból vegetáriánusok lettek. Csak bambuszt esznek. Ebből viszont olyan sok kell nekik, hogy a gyomruk nem tud feldolgozni annyi cellulózt. Ezért most olyan gyógyszeren dolgoznak, mely megoldja ezt a problémát. A nemzetközi természet és vadvédelmi szervezet levette a pandát a veszélyeztetett állatok listájáról, hiszen a pandaparkban egyre-másra születnek a pandabocsok. Csakhogy, míg a természetvédelmi területen belül a pandamacik szex órákat vesznek, addig a szabadban élők nem jutnak ilyen információkhoz. Ezért alig szaporodnak. Ráadásul orvvadászok irtják őket, noha akár halálbüntetést is kaphatnak ezért. Kínában most azzal kísérleteznek, hogy a pandaparkban született macikat visszaküldik a természetbe. Persze csak azután, hogy szex órákat vettek.