Halálos merénylet az orosz nagykövet ellen

2016-12-19 18:43:00 j.protic

hírkép

Ankarában rálőttek a Törökországba akkreditált orosz nagykövetre, Andrej Karlovra, aki török médiaértesülések szerint súlyosan megsérült és a kórházbaszállitás után meghalt. A halálhírt Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő megerősítette. .



A beszámolók szerint a diplomata egy fotókiállításon beszélt, amikor merényletet hajtott végre ellene feltételezhetően egy szélsőséges iszlamista. A terrorakcióra egy nappal azelőtt került sor, hogy Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter Moszkvába utazik, ahol orosz és iráni kollégájával tárgyal a közel-keleti helyzetről. Az NTV televízió pedig azt közölte, hogy további három személy is megsérült az akcióban.

Az incidensről több képet és videót is feltöltöttek az internetre, az egyiken jól látható a fekete öltönyös támadó, aki Allahu Akbar kiáltásokkal kezdett vérengzésbe.

A merénylet során a teremben pánik tört ki, többen menekülni kezdtek. Beszámolók szerint a merénylő célpontja egyértelműen a nagykövet volt. Az esetet követően a török speciális rendőrök vették körbe az épületet. Feltételezések szerint a terrorakciót Oroszország szíriai beavatkozása miatt hajthatták végre. A támadó rendőrigazolvánnyal hatolt be a terembe.

Az Anadolu török hirügynökség közölte, hogy a merénylőt „ártalmatlanná“ tették – jelentette a CNN.