Tehetséges gyakornok

2016-11-11 01:01:00 superadmin

hírkép

Nam Ji Hyun a koreai lánybanda, a 4Minute vezetője, énekese és fő táncosa.



Mielőtt a Cube Entertainmenthez került volna, gyakornokként egy JYP meghallgatáson próbálta ki magát, ahol nem járt sikerrel. A Cube azonban azonnal felvette, és igen rövid gyakornoki idő után bekerült az ügynökség készülő lány csapatába, a 2009-ben debütáló 5 tagú 4Minute-be.

Zenei debütálását követően egy évvel, 2010-ben színészi karrierjét is építeni kezdte. Eleinte csak kisebb szerepekhez jutott hozzá mozifilmekben és sorozatokban. Első főszerepét a 2013. november 3-án induló Please Remember, Princessben kapta. A Daum gyártásában készült websorozatban Min Ah szerepét alakította, férfi partnerét pedig az Infinite-s Sung Yeol volt. Az ezt követő két évben további 2 web dráma főszereplőjeként volt látható, majd 2016-ban az MBC új sorozatában, a My Little Baby-ben erősítette a főszereplők gárdáját.

A Sangmyung Egyetemen végzett, kortárs balett szakon, diplomáját 2015-ben vette át, mely mellé életmű díjat is kapott. Elmondása szerint eleinte mindenkivel félénk és távolságtartó, ám a barátaival már igencsak furcsán viselkedik. Mindig pozitív és soha nem adja fel a kitűzött céljait. Kifejezetten okos, azonban túlontúl kedves, szerény és ügyetlenkedő természete miatt sokszor butácskának tartják. Igen erős fóbiája van a rovaroktól, gyakran sírva is fakad egy-egy rovar láttán. Fél a kígyóktól és a tűzijátéktól is. Nagyon fontos számára a nevetés, így a humoros fiúk az ideálja.

Számos minialbum, nagylemez és japán kiadások után a 4Minute 2016. februári visszatérése után, a Cube június 12.-én hivatalosan bejelentette a csapat feloszlását.

Júniussal lejárt a lányok szerződése az ügynökséggel, melyet csak HyunA újított meg. A többiek a továbbiakban szóló karrierjüket egyengetik tovább, Ji Hyun pedig a színészettel szeretne mostantól elsősorban foglalkozni.