Pénz marad a zsebben

2010-12-30 00:00:00 V.J.

hírkép

Alacsonyabb adó, adómentesség, lehetőség szerint az állami támogatások maximális kihasználása. Így, közeledve az adófizetés - nem túl kellemes időszakához - sokak számára jelentenek napi beszédtémát.



December utolsó napjaiban is érdemes lehet átcsoportosítani a megtakarításokat. Sokaknak csak az év végén – nemegyszer a „megrázó” karácsonyi ajándékvásárlást követően – jut arra ideje és energiája, hogy végiggondolja, miként lehetne a legtöbbet kihozni az óesztendő során félretett pénzből. Akár az utolsó pillanatban is sokat kereshet, aki adókedvezményes megtakarítást vállal. 20–30 százalékos extra hozam és adómegtakarítás mellett több ezer szolgáltatónál kaphat tetemes árengedményt az, aki még időben dönt.


Ilyenkor különösen jól jöhetnek a jelentős adókedvezményt kínáló befektetések. Több olyan lehetőség is akad, amelynél egyrészt nem kell megfizetni az árfolyam- vagy kamatnyereség utáni 20 százalékos adót, másrészt a befektetett összeg arányában jelentős mértékű (akár 30 százalékos) adócsökkentésre (illetve adó-visszaigénylésre) ad lehetőséget. 

Például az OTP Bank is számos olyan megtakarítási lehetőséggel rendelkezik, amelyek igénybe vétele – a különböző adókedvezmények és állami támogatások miatt – év végén még inkább vonzó lehetőséget kínálnak azoknak, akik többet kívánnak kihozni megtakarításaikból. 

 

Akár magánszemélyként, akár cégként is érdemes böngészni a bank honlapját, hiszen a befektetési számláktól, a lakástakarékig, a különféle alapoktól a kötvényekig számtalan lehetőség közül választhatunk. Természetesen az sem árt, ha szakember segítségét kérjük, hogy az adózás után is a lehető legnagyobb nyereség maradjon meg a befektetéseinkből és megtakarításainkból.