Vegyen 800 fontért brit útlevelet!

2016-09-26 11:46:00 seifert.p

hírkép

Nemcsak brit, de külföldi okmányokat is lehet venni a Fekete Hálón. Azokat az internetes helyeket nevezi így a szakma, ahova belépés nincs mindenki számára. Csak meghívás alapján lehet eljutni a Fekete Hálóra. Akkor viszont szinte minden kapható: személyi okmányok, bankszámla kimutatások, érettségi vizsga papírok vagy épp diplomák is!



Mindezt a londoni Times derítette ki a leedsi egyetem informatikai tanszékének segítségével. Megdöbbentő, hogy bűnözők milyen könnyen hozzájuthatnak így hamis papírokhoz-nyilatkozta a kutatást vezető professzor. Ez nem pusztán bűnözési probléma, de összefügg az állambiztonsággal is hiszen terroristák is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást.

Tisztában van ezzel Őfelsége titkosszolgálata is. Épp a napokban jelentette be az MI 6 főnöke: 1000 új James Bondot vesznek fel- kizárólag informatikusok jelentkezését várják! Őfelsége titkosszolgálata már 2010-ben tapasztalta, hogy mit jelent a lemaradás ezen a téren.

A Moszad klónozta tizenkét brit állampolgár útlevelét Tel Aviv repülőterén. A klónozott útlevelekkel felszerelt izraeli ügynökök azután Dubaiba utaztak, ahol eltettek láb alól egy palesztin vezetőt! Ha a Fekete Hálón csekély 800 fontért lehet hamis útlevelet vásárolni, akkor Őfelsége titkosszolgálatának sok munkája lesz a jövőben