Rendőrök a budapesti robbanás áldozatai

2016-09-25 08:25:00 seifert.p

hírkép

Egy magyar járókelő az utcán már terrortámadásról beszélt a Reuters hírügynökségnek a Király utcai robbanás után. Legalábbis erre gondolt, amikor hallotta a robbanást. Közben a BKK bejelentette, hogy két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt. A vilagszam.hu tudósítója hatalmas felfordulásról tudósított az éjjel.



A Reuters idéz egy szemtanút, akinek az első benyomása az volt, hogy "terrortámadás történt.". Ő egy magyar járókelő volt. Beszélt a hírügynökségnek egy lengyel turista is, aki épp egy buliba készült, amikor meghallotta a nagy robbanást, amelyet követően rendőrautók tucatjai jelentek meg.

Más külföldi újságok is az események beszámolója mellett részletesen ismertetik Orbán Viktor migrációellenes kampányát.

Szombaton, késő este egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr megsérült - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a rendőrség.

A police.hu honlapon olvasható közlemény szerint a rendőrség a robbanás körzetét lezárta. Megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végeznek.

A rendőrségi közlemény szerint 22 óra 30 perc körüli időpontban a VI. kerületi Teréz körúton történt a robbanás, amelynek eredete egyelőre ismeretlen. Az biztos, hogy a környéken szögeket találtak.

"A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült - mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek" - áll a tájékoztatásban.

A vilagszam.hu tudósítója ideges rendőrökkel, a Király utca előtt várakozó sokasággal találkozott.

Az Indexnek egy ember azt mondta: az egyik egy rendőrnő volt, akit a fején talált el valami szilánk vagy repesz, a másik pedig egy férfi, akit a lábán. Mindketten a földön feküdtek egymásra borulva. A férfi egy sapkát tett a nő feje alá, hogy elállítsa a vérzést, de ő maga sem tudott lábra állni. A nő szintén eszméleténél volt, és amikor el akartuk látni a nő sérülését, a földön fekvő kollégája szólt, hogy nem súlyos, és inkább mentőt hívjunk.

A NOL helyszíni információi szerint szögesbomba robbanhatott, az pedig, hogy a kapuban befelé szakadt a rács, arra utal, hogy nem bent, hanem az üzlethelyiség előtt detonált valami. Ezzel összhangban hvg.hu azt írta, hogy a robbanáshoz kivezényelt rendőrök szerint bűncselekmény történhetett, de mindebből hivatalosan egyelőre semmit nem erősítettek meg.

A 444.hu egyenesen arról ír, hogy az olvasóik beszámolói szerint a környéket már a robbanás előtt lezárták. Egyiküknek az Oktogontól a Jókai téren át hazafele tartva már rendőrkordonokat kellett kerülgetnie, a robbanást viszont már otthonában hallotta. Ez alapján elképzelhető, hogy a rendőrség bejelentésre reagálva kezdte meg a környék lezárását, egyben arra is magyarázat lehet, hogy a robbanásban miért egy járőrpáros sérült meg.

A vilagszam.hu tudósítója megírta, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is.

A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat - tudatta a BKK már vasárnap reggel.