Embervadászat Washingtonban

2016-09-24 11:25:00 seifert.p

hírkép

Négy nőt megölt és egy férfit megsebesített egy puskás férfi Burlington városában egy bevásárló központban. A Cascade Mallban pánik tört ki amikor a férfi lövöldözni kezdett. Egyelőre nem világos, hogy miért tört ki a lövöldözés Washington államban, ahol nagyszabású embervadászat kezdődött meg.



Obama elnök rendszeresen szót emel amellett, hogy korlátozzák a lőfegyverek eladását az Egyesült Államokban. Az elnök akarata eddig egyáltalán nem érvényesült, mert a washingtoni kongresszus nem támogatja a korlátozást. A fegyver lobbi sok szenátort és képviselőt fizet meg azért, hogy továbbra is teljesen legális maradjon a fegyverkereskedelem az USA-ban.

Idén a fegyver eladások valószínűleg minden rekordot megdöntenek, mert a terrorista merényletek növelik a lakosság félelmét. A két elnökjelölt közül Hillary Clinton a korlátozás híve, de Donald Trump és a republikánusok úgy vélik: az amerikai szabadságjogok része a szabad lőfegyver vásárlás. Elvben az FBI ellenőrzi a fegyver kereskedők eladási listáit, de nem mindenki regisztráltatja magát. Ezért nagyon sok lőfegyver van a lakosság kezében.

Miért kezdett el lövöldözni egy férfi az USA északnyugati részén egy bevásárló központban? Egyelőre a rendőrség is keresi a választ miközben nagy erőkkel folyik a hajtóvadászat a négyszeres gyilkos után Washington államban.