Folyami halból készített szusit a prágai séf

2016-08-28 15:57:00 seifert.p

hírkép

Rutin ellenőrzést tartott Prága nagy folyója partján a rendőrség: a horgászati engedélyeket vizsgálták. Minden rendben volt, de egyetlen apróság szemet szúrt az egyik zsarunak. Az egyik horgász egy szusi bár egyenruhájában horgászott. Gyors ellenőrzés a szusi bár hűtőjében: olyan pontyot találtak ott, mely a Moldva folyóból származott.



Hát aztán!- védekeztek a szusi bárban. A Moldva folyó vize egészséges, a hal nem árt senkinek! Így van- válaszolták a zsaruk. Csakhogy a törvény szerint csakis a családi asztalra kerülhet a Moldvában kifogott ponty, nem pedig egy szusi bár konyhájába! Csak magunknak horgászunk - állították a bár szakácsai és pincérei. Az étlapon nincs is ponty! De a szusiban biztos van!- tromfoltak a zsaruk.

Per indult a környezetvédelmi törvényt megsértő szusi bár ellen Prágában. Ilyesmivel nem viccelnek Csehországban: 50 millió korona lehet a büntetés, ez kétmillió dollár vagy 1,85 millió euró. Ha vesztenek, akkor a moldvai pontyot felszolgáló szusi bár valószínűleg lehúzhatja a rolót Prágában