Aranyra számíthatunk a kajakdöntőben

2016-08-16 02:15:00 seifert.p

hírkép

Kajak-kenuban és birkózásban is komoly aranyeséllyel indulnak a magyarok a riói olimpia keddi versenynapján, melyen 25 számban osztanak érmeket.



A Rodrigo de Freitas Lagúnában ugyan a négy számból csak egyben lesz érdekelt magyar egység a legjobb nyolcat felvonultató A döntőben, de a világ- és Európa-bajnoki címvédő Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos páros nagy esélyesként várja az 500 méteres verseny fináléját. Igaz, némiképp nehezíti a duó feladatát, hogy London kétszeres bajnoka, az egyesben és négyesben is aranyérmes Kozák hasmenéssel küzd.

A hétfői előcsatározásokat nem vette sikerrel a kenus Vasbányai Henrik, valamint a kajakos Kopasz Bálint és Douchev-Janics Natasa, ők a B döntőben versenyeznek majd kedden. A két férfi versenyző 1000 méteren, míg a háromszoros ötkarikás aranyérmes Douchev-Janics - a szám londoni harmadik helyezettjeként - 200 méteren.

Birkózásban Lőrincz Tamás folytathatja a magyarok sikeres szereplését, miután Bácsi Péter és testvére, Lőrincz Viktor is pontszerző lett Rióban. A kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt ceglédi versenyző Londonban ezüstérmes volt, s most azzal a céllal érkezett Brazíliába, hogy még jobb eredményt érjen el. Szintén szőnyegre lép a 98 kilósok között a 2009-ben világbajnok Kiss Balázs.

A férfi vízilabdázóknál élesre vált a küzdelem, ugyanis kedden kezdetét veszi az egyenes kieséses szakasz: Benedek Tibor együttese a negyeddöntőben a négy éve negyedik Montenegró legjobbjaival találkozik.

Súlyemelésben és nyíltvízi úszásban nem lehetnek vérmes reményei a magyar drukkereknek: előbbi sportágban egyedüliként Nagy Péter lép dobogóra a +105 kilogrammos kategóriában, míg utóbbiban Papp Márk próbálkozik 10 kilométeren.

Az atlétikai versenyeken - amennyiben sikerrel veszi a hétfő esti előfutamot - az Európa-bajnoki ezüstérmes Baji Balázs lehet érdekelt a 110 méter gátfutás elődöntőjében és bravúr esetén akár a nyolcas fináléban is.