A brit nők felét zaklatják a munkahelyén

2016-08-11 08:31:00 seifert.p

hírkép

A nők többségét szexuálisan zaklatják a munkahelyén - ezt mutatja egy friss felmérés, melyet a nagy brit szakszervezet megbízásából végeztek el Nagy Britanniában.



A megkérdezett nők 52%-a azt vallotta: szexuálisan zaklatták a munkahelyén. Fogdosták őket és a férfi kollégák durva vicceket engedtek meg maguknak a nyilvánosság előtt. A 16-24 éves nők korcsoportjában 63% vallott szexuális zaklatásról.

Gyakran a főnökök is megengednek maguknak különböző kétes akciókat, holott nekik kellene a munkahelyen példát mutatniuk és fenntartani a rendet. Ehelyett a nők egyötöde arról számolt be, hogy felettese tett neki szexuális ajánlatot! Épp emiatt a nők négyötöde azt válaszolta a kérdésre, hogy tett-e feljelentést: nem!

A munkaügyi bíróság költséges mulatság, az eljárás megindítása 1200 font, azaz kb 400 ezer forint! A szakszervezet épp ezért arra kéri a parlamentet illetve a kormányt, hogy szüntessék meg a munkaügyi bíróság magas díját, mert ez igen hátrányos a dolgozó nők számára.

Szerintük azért aktuális ez, mert a szexuális zaklatások száma növekszik a munkahelyeken Nagy-Britanniában. Persze nem lehet tudni, hogy valóban így van-e vagy pedig csak ma a nők már bátrabban merik bevallani: a munkahelyen rendszeresen szexuálisan zaklatják őket.