Részeg volt, hát beugrott a királynőhöz

2016-08-09 16:41:00 Márton Zs

hírkép

Őrizetbe vett a rendőrség kedden egy férfit, aki átmászott a Buckingham-palota kerítésén. A 22 éves helybéli a hajnali órákban hatolt be a brit királyi család első számú londoni rezidenciájának kertjébe, a palotáig azonban nem jutott el - közölték a hatóságok délután, hozzátéve, hogy a fiatalember ittas volt.

 



Kedden a királyi család egyetlen tagja sem tartózkodott a palotában, II. Erzsébet Skóciában tölti nyári szabadságát. Az udvar nem fűzött megjegyzést az incidenshez.

Legutóbb májusban történt hasonló eset, amikor egy gyilkosságért elítélt, feltételesen szabadlábon lévő bűnöző jutott be a Buckingham-palota parkjába. Tavaly két férfi felmászott a kastély tetejére, hogy így hívják fel a figyelmet az apák jogaira, 2013-ban pedig egy ember a kerítésen és a kerten át bejutott a palota egyik szobájába, amely aznap egyébként is nyitva volt a látogatók előtt.

A leghírhedtebb behatoló Michael Fagan, aki 1982-ben bejutott a királynő hálószobájába. Tíz percen át beszélgetett az uralkodóval, akinek csak akkor sikerült riasztania az őröket, amikor a férfi kért egy szál cigarettát.

(MTI)